ایجاد 6 دوره تخصصی دستیاری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران

رئیس واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد گفت: با ساماندهی دانشکده ها و پردیس های جامع سلامت، کیفیت آموزش پزشکی تقویت و توسعه رشته ها از طریق وزارت بهداشت نیز تسهیل می شود.

علیرضا خوشدل در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: دانشکده های جامع سلامت در سه نقطه استان تهران، شامل شهر قدس، تهران جنوب و ورامین، راه اندازی شده است. همچنین دانشکده علوم و فناوری های پزشکی علوم تحقیقات، مطابق با برنامه تحول، در حال تغییر نام به دانشکده جامع سلامت است. چند پردیس سلامت نیز در تهران مرکز، تهران غرب و تهران شمال در حال راه اندازی است.

تدوین اطلس عرصه های آموزش بالینی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: اطلس آموزش بالینی در همه رشته ها ازجمله پزشکی، پرستاری، داروسازی، رشته های بهداشت، سلامت روان و بهزیستی، همچنین آزمایشگاه های مختلف مرتبط با حوزه شیمی دارویی تدوین شده است. در حال حاضر، بر اساس این اطلس در حال چیدمان هیئت علمی هستیم. در حوزه هایی که هیئت علمی نداریم، افرادی را به عنوان سرپرست آموزشی انتخاب می کنیم تا برنامه های آموزش و مهارتی ما مطابق آیین نامه های آموزشی پیش برود. هر دانشکده جامع سلامت حداقل سه گروه آموزشی دارد که هر گروه آموزشی شامل سه رشته تحصیلی است. برخی از این دانشکده ها بیش از سه گروه آموزشی دارند؛ بنابراین می توان به صورت میانگین گفت که هرکدام از دانشکده ها بین 7 تا 8 هزار دانشجو را تحت آموزش دارند.

نقش دانشگاه آزاد در توسعه علوم توانبخشی و سلامت همگرا

وی درباره هدف اصلی تأسیس این دانشکده ها اظهار کرد: مطابق با برنامه تحول دانشگاه آزاد، آموزش های حوزه سلامت باید در دانشکده های واحد متمرکز شوند و به صورت مستقل، تحت عنوان دانشکده جامع سلامت اداره شوند. پیش تر این واحدها به صورت پراکنده بودند. بر اساس برنامه آمایش، استان تهران یکی از پیشروترین استان ها در حوزه ساماندهی بخش های مختلف سلامت است. با همکاری رؤسای محترم واحدها و ریاست محترم استان، موفق شدیم این دانشکده ها را در قالب دانشکده ها و پردیس های جامع سلامت سازمان دهی کنیم. این امر باعث تقویت کیفیت آموزشی می شود، زیرا گروه های آموزشی مناسبی در کنار آن شکل می گیرند. همچنین، توسعه رشته ها از طریق وزارت بهداشت نیز امکان پذیر می شود. از زمانی که ما اقدام به راه اندازی این دانشکده ها کرده ایم، سرعت تأسیس رشته ها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

ایجاد 6 دوره تخصصی دستیاری

خوشدل همچنین از راه اندازی دوره های تخصصی دستیاری پزشکی خبر داد و افزود: بر اساس برنامه ای که داریم، دوره های تخصصی دستیاری نیز راه اندازی شده است. در حال حاضر، 5 دوره تخصص در حال اجراست و 6 دوره دیگر نیز در حال اخذ مجوز از شورای گسترش وزارت بهداشت است. یکی از نیازهای عمده حوزه سلامت، علوم اجتماعی سلامت، توان بخشی و سلامت روان است. به همین دلیل، این حوزه ها را در یک دانشکده تحت عنوان "دانشکده بهزیستی و علوم اجتماعی سلامت" تجمیع کرده ایم تا پاسخگوی نیاز جامعه باشیم.

ضرورت گسترش علوم توان بخشی

وی افزود: اکنون، پس از 40 سال از تأسیس دانشگاه آزاد، هنوز رشته های توان بخشی در هیچ یک از واحدهای این دانشگاه وجود ندارد، در حالی که نیاز مردم به علوم سالمندی و ناتوانی های مرتبط با سالمندی رو به افزایش است. به همین دلیل، تلاش کرده ایم این علوم را گسترش دهیم. همچنین در خصوص دانشکده سلامت واحد یا سلامت همگرا، با توجه به نیازهای اجتماعی، اقدامات لازم انجام شده است؛ به طوری که سلامت انسان، سلامت دام و سلامت محیط زیست در کنار یکدیگر قرار گرفته و این چرخه، امنیت غذایی را تأمین می کند. درعین حال، ارتباط بین بهداشت انسان و دام را تضمین کرده و از شیوع بیماری های مشترک و همه گیری هایی مانند کرونا جلوگیری می کند.

چشم انداز آینده: رشد علمی و توسعه آموزش های بین المللی و جذب دانشجویان خارجی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در پایان از برنامه 5 ساله دوم دانشگاه علوم پزشکی آزاد تحت عنوان «دگردیسی و ارتقای بین المللی» خبر داد و گفت: هدف ما این است که در سال 1404، دانشگاه را به سطح بین المللی برسانیم. همچنین، میزان تولید مقالات علمی دانشگاه طی 5 سال گذشته دو برابر کل 35 سال قبل بوده است.

وی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برنامه ای 5 ساله تدوین کرده که در 5 مقطع یک ساله اجرا می شود. در 5 سال نخست، 85 درصد اهداف محقق شده و مابقی نیز در حال اجراست. در برنامه 5 ساله دوم، تمرکز بر بین المللی سازی دانشگاه است تا در سال 1404 به عنوان یک دانشگاه مرجع در سطح بین المللی شناخته شود.

نظرات

captcha